Sute de caini precum Tarot au fost
salvati datorita oamenilor generosi,
oameni la fel ca si tine.

Sute de caini precum Chick au fost
salvati datorita oamenilor generosi,
oameni la fel ca si tine.

Sute de caini precum Maria au fost
salvati datorita oamenilor generosi,
oameni la fel ca si tine.

Sute de caini precum Buffy au fost
salvati datorita oamenilor generosi,
oameni la fel ca si tine.

Sute de caini precum Bela au fost
salvati datorita oamenilor generosi,
oameni la fel ca si tine.

Sute de caini precum Bar au fost
salvati datorita oamenilor generosi,
oameni la fel ca si tine.

Slider

Moștenirea doamnei Ionica

Ionica este o doamnă remarcabilă din Galați care are un loc special în inima ei pentru prietenii cu 4 lăbuțe. Cățelușa sa se numește Dixie și are în jur de 10 ani. Dixie este cea mai bună prietena a Ionicăi, doarme lângă ea, a susținut-o după decesul soțului, o ascultă cu răbdare când nu este nimeni altcineva în jur. Pentru a face bine nu este nevoie să deții sau să dăruiești palate. Testamentul este legătura ta cu viitorul pe care îl poți schimba în bine peste ani.

Despre Testament

Legea prevede ad solemnitatem, sub sancţiunea nulităţii absolute, anumite forme testamentare pe care trebuie să le îmbrace voinţa testatorului pentru a putea produce efecte juridice. Astfel, o persoană îşi poate exprima ultima voinţă în diferite forme testamentare, în funcţie de dorinţa sa ori de împrejurările în care se află.
In condiţii obişnuite, testatorul poate să dispună printr-unul din formele testamentare ordinare:
olograf, autentic sau secret (art. 858 C. civ.).

Dacă se află într-o împrejurare excepţională, care nu-i permite să testeze în una din formele testamentare aratate mai sus, persoana poate să-şi exprime ultima voinţă printr-un testament privilegiat, simplificat, corespunzător condiţiilor în care se află (art. 868-886 C. civ.).

Continutul testamentului

Testamentul poate cuprinde una sau mai multe dispoziţii de ultimă voinţă, care, fiecare în parte, constituie un act juridic independent de celelalte. Obiectul principal al testamentului îl constituie legatele, care sunt acte juridice referitoare la bunurile care alcătuiesc patrimoniul succesoral (legate universale sau cu titlu universal) sau la bunurile ce fac parte din acel patrimoniu (legate cu titlu particular).

Acte necesare testament

Acte necesare la biroul notarial pentru întocmirea unui testament:

  1. Actul de identitate al persoanei care lasă testamentul (testator);
  2. Actele de identitate ale celor doi martori care îl vor asista pe testator la notariat;
  3. Datele de identificare ale persoanei în favoarea căreia testatorul lasă testamentul (legatar);
  4. Dacă există, actul de proprietate asupra bunurilor pe care testatorul le va lăsa prin testament.
Datele necesare intocmirii corecte a testamentului dvs.

Denumire completa: Fundatia ROLDA In Memoriam Rolando Cepraga
CUI: 18416340
Sediul social: Str. Carol I, nr. 5, sat Smardan, com. Smardan, jud. Galati
Adresa de corespondenta: Strada Feroviarilor 16 Bl. C2, ap. 18 ,800563, Galati, Romania
Telefon: 0748903612
Emaillegacy@rolda.org
Websitehttps://rolda.ro

Autentificarea testamentelor

În România, autentificarea testamentelor este de competenţa exclusivă a notarilor publici. Competenţa teritorială privind autentificarea testamentelor este generală. Aceasta inseamna că, indiferent de domiciliul dvs., veţi putea solicita autentificarea testamentului personal, oricărui notar public din România.
Testamentul care urmează a fi autentificat poate să fie redactat, după indicaţiile şi voinţa testatorului, de către notarul public, sau de testator sau, la cererea testatorului, chiar de un terţ (de ex. avocat).
Menţionăm că la biroul notarial este suficient să vină doar testatorul și cei doi martori, nu este necesară prezenţa legatarului sau, după caz, a legatarilor.
Testamentul oral sau verbal (nuncupativ) nu este valabil in dreptul nostru, indiferent de numarul martorilor care il pot confirma.
Sursa: Societatea Profesionala Notariala Surdescu

Asigurarea de viata

Puteti ajuta programele si activitatile noastre in viitor, desemnand Fundatia ROLDA ca beneficiarul asigurarii dvs de viata!

Asiguratul, adica dumneavoastra sunteti singura persoana in masura sa decida cine anume poate incasa suma asigurata trecuta in polita in cazul decesului dumneavoastra. Acest beneficiar poate fi o persoana fizica sau juridica.

Cel mai indicat este sa desemnati o persoana anume sau mai multe persoane care sa beneficieze de asigurarea dumneavoastra de viata deoarece:

  1. Procedura de incasare a banilor de catre beneficiar / benficiari va fi mult mai rapida deoarece nu va depinde de proceudura de succesiune
  2. Puteti decide dupa bunul plac ce procent va reveni fiecarui beneficiar / fiecarui membru al familiei (ex. 50% sotia, 50% celalalt beneficiar).

In cazul in care ati desemnat un singur beneficiar pe polita dumneavoastra de viata si acesta decedeaza inainte de a-si incasa suma asigurata, cei care vor incasa banii nu sunt beneficiarii dvs. legali ci beneficiarii legali ai beneficiarului desemnat de dumneavoastra.

Sloganul nostru este…

Pentru că fiecare animal merită să fie respectat!